Державна реєстрація (перереєстрація) пестицидів та агрохімікатів

Державна реєстрація (перереєстрація) пестицидів та агрохімікатів
Дізнатися вартість

Однією з властивостей сільськогосподарської галузі є використання хімічно активних сполук. Зокрема це пестициди та інші агрохімікати. Використання кожного препарату цієї групи потребує своєчасної реєстрації. Дозвіл видається на окремий термін, у разі його закінчення здійснюється перереєстрація. Розробка екологічної документації на пестициди і агрохімікати займає багато часу. Як показує досвід, не кожне фермерське господарство має його в розпорядженні. В цьому разі на допомогу прийде Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Агропроект Україна».

У разі потреби отримати документи на пестициди і агрохімікати звертайтеся до нас, адже наші співробітники – експерти у сфері надання екологічних послуг. В роботі ми чітко дотримуємося норм національного і міжнародного законодавств, яке регулює галузь.


Загальна інформація

Оформлення документації на пестициди і агрохімікати вітчизняного та іноземного виробництва, яка підтверджує державну реєстрацію, необхідно, якщо для препаратів розроблені окремі регламенти застосування. Вони включають різноманітні гігієнічні норми та методи їх дотримання. Перереєстрації потребують препарати цієї групи, які були зареєстровані раніше. Щоб оформити пестициди і агрохімікати, насамперед необхідно провести державні випробування. В ході роботи оцінюються показники активно діючих речовин:

  • біологічні;
  • екологічні;
  • токсиколого-гігієнічні.

Після проведення аналізу розробляються нормативи та регламенти для безпечного застосування пестицидів або агрохімікатів.

Державні випробування для різних груп препаратів мають різний термін. Наведемо приклади в таблиці:

 


№п/п

Тип препарату

Термін випробування

1.

З новою активно діючою речовиною

2 вегетаційних періоди

2.

З активно діючою речовиною, яка входить до зареєстрованого препарату аналогічної дії

1 вегетаційний період

3.

Препарати, що застосовуються в закритому ґрунті або з метою фумігації складів, боротьби зі шкідливими тваринами та комахами

1 рік


 

Термін дії державної реєстрації визначається, виходячи з індивідуальних властивостей пестицидів або агрохімікатів. Триває він від одного до десяти років.

Згідно з Законом України «Про пестициди і агрохімікати» (стаття 4) рекламувати, продавати або застосовувати препарати заборонено, доки не отримані відповідні документи. Якщо потрібно подати клопотання на внесення в реєстр на державну реєстрацію речовини, робиться це до 25 лютого. Термін подання може бути подовжений до 25 березня. Клопотання на реєстрацію пестицидів і агрохімікатів, які використовуються в літньо-осінній період, подається до 1 липня.


Експертна допомога

Довіривши розробку документації на пестициди і агрохімікати Limited liability company «RPE «Agroproject Ukraine», ви зекономите час. Адже ми добре знаємо всі нюанси процесу, помилки з нашого боку виключені.

Надаємо широкий комплекс послуг, серед яких:

  1. Організація процесу державної реєстрації або перереєстрації пестицидів та агрохімікатів.
  2. Складання заявки встановленого зразка на проведення державних лабораторних випробувань.
  3. Подання заявки в Мінекології для включення зразка препарату в план державних лабораторних випробувань.
  4. Оформлення дозволу на ввезення на територію України зразків препаратів для проведення державних лабораторних випробувань.
  5. Оформлення замовлення на придбання аналітичних стандартів діючих речовин препаратів, які будуть проходити державні лабораторні випробування.
  6. Підготовка та подання заявки встановленого зразка на реєстрацію або перереєстрацію препарату.
  7. Підготовка та подання заявки встановленого зразка на реєстрацію і досьє в Мінєкології.
  8. Проходження експертизи матеріалів на поданий до реєстрації препарат.

Всі етапи від формування пакету документації на пестициди і агрохімікати до їх остаточного оформлення супроводжує наш фахівець. Досвід дозволяє проводити роботу в стислі терміни, при цьому ми гарантуємо 100% результат. Ціна надання послуг залежить від складності технічного завдання, наявності необхідних документів, місця розміщення об’єкту.

Зворотній зв'язок